Publicatie ‘Words Matter’

Het Tropenmuseum in Rotterdam stelde op 28 juni 2018 de publicatie ‘Words Matter / Woorden doen ertoe’ voor. Het biedt een handleiding voor het taalgebruik door musea. Het Tropenmuseum ontwikkelde een woordenlijst met uitleg waarom bepaalde woorden gevoelig of discutabel zijn, met voorstellen hoe ermee om te gaan binnen de museumpraktijk. Het boek vormt een pleidooi voor meer inclusieve instituten en kan gezien worden als een ‘tool of empowerment’. Het is geen kant-en-klare lijst met ‘slechte’ of ‘goede’ woorden, maar het wil binnen de sector wel het bewustzijn rond de onderliggende betekenis van sommige woorden aanmoedigen. De makers nodigen lezers uit om aanvullingen te maken en in discussie te gaan.

Je kan de publicatie hier gratis bekijken en downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *