Erfgoeddag in Mu.ZEE met Bambi Ceuppens

Dr. Bambi Ceuppens is antropologe en werkt mee aan de hervorming van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Naar aanleiding van de Mu.ZEE-tentoonstelling ‘Een gesprek tussen collecties uit Kinshasa en Oostende’ geeft Bambi Ceuppens op Erfgoeddag een lezing over het dekoloniseren van het museum. Vervolgens gaat ze in gesprek met Phillip Van den Bossche, artistiek directeur van Mu.ZEE, over collectievorming en –presentaties. Welke rol speelt de ontstaansgeschiedenis van een collectie en hoe kan een weloverwogen collectie- en presentatiebeleid een hedendaagse en maatschappelijke relevantie nastreven?

Praktisch:
Op 22 april 2018 om 15 u. op de tweede verdieping van Mu.ZEE.
Inschrijven via info@muzee.be
Het museum is op Erfgoeddag gratis te bezoeken van 10 uur tot 18 uur. De lezing is gratis toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *